Osnovna škola Oroslavje

Pjesnička nagrada "Antun Mihanović"

U petak, 7. lipnja 2024. u Klanjcu je održana svečanost dodjele Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” koju priređuje klanječka Gradska knjižnica uz pokroviteljstvo Krapinsko- zagorske županije i grada Klanjca. Riječ je o pjesničkom natječaju za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Svečanost je održana u Spomen-parku gdje su mali zagorski pjesnici kazivali svoju poeziju, promoviran je Zbornik radova s ovogodišnjeg natječaja, a priređena je i izložba likovnih radova pristiglih na natječaj.

 U kategoriji nižih razreda Juraj Tuđen Curman, 3. a osvojio je 2. nagradu, a Maja Škvorc, 3.c osvojila je 3. nagradu. Mentorica učenicima je učiteljica Snježana Sitarić-Knezić.

 U kategoriji literarnih radova učenika od 5. do 8. razreda učenici naše škole osvojili su:

  1. nagradu – Ivona Drempetić-Hrčić, 7.b, a 3. nagradu – Vid Petric, 5.a.

U kategoriji literarnih radova učenika s posebnim potrebama učenici naše škole osvojili su:

  1. nagradu – Ivan Kurelja, 7. b, 2. nagradu – Davor Žilić, 7.c i 3. nagradu – Tena Bezik, 7.b. Mentorica nagrađenim učenicima je učiteljica Vesnica Kantoci.

Osim nagrađenih radova, u  Zborniku radova objavljeni su  radovi Ines Borko, 7.a, Luke Grabušića, 7.b i Lucije Drempetić-Hrčić, 7. b (mentorica V. Kantoci).

 Čestitamo učenicima i mentoricama na osvojenim nagradama!

 Učiteljica Vesnica Kantoci

Objavljeno 11. lipnja 2024.

Skip to content