Osnovna škola Oroslavje

Proslava Dana škole – 17.5.2024.

U stalno ponavljajućoj vrtnji ludo brze, i čini se, sve brže izmjene – godina, godišnjih doba, mjeseci, tjedana, dana, ponovno je zavladao zanosno neodoljiv mjesec svibanj. Otvorio je i vrata naše škole, podsjetivši njezine stanovnike: đake, učitelje i sve ostale dionike školske uzbudljive dinamike da je vrijeme zastati barem na trenutak, duboko udahnuti  probuđenu prirodu i proslaviti Dan škole.

Proslavu smo započeli snimanjem Milenijske fotografije na našem glavnom trgu u Oroslavju. Autor Šime Strikoman, poznati fotograf, snimio je svoju 888. Milenijsku fotografiju upravo u našoj školi. Svi učenici i djelatnici sudjelovali su u formiranju siluete orla, simbola našega Grada, što je predstavljalo temu fotografije.

U petak, 17.5.2024. godine, u jutarnjim satima održale su se  sportske igre učenika i učitelja. Tko je igrao, a tko je pobijedio, tko je sudio, a tko nas je posjetio i  bodrio pročitajte ovdje.

Dio proslave svakako je i izložba učeničkih radova u predvorju škole na temu školskog projekta Dan Europe u kojem su učenici marljivo istraživali, originalno i kreativno prezentirali europske države povodom proslave rođendana Europe. Izložbu možete razgledati do 21. lipnja 2024. godine od 8.00 do 18.00 sati .

U poslijepodnevnim satima, ovaj za nas izniman dan okupio nas je u Domu kulture da zajedno osvijestimo i barem dijelom pokažemo što nam je naša škola u ovoj školskoj godini dala i čime smo mi njoj uzvratili. Svečanu priredbu otvorio je školski zbor izvedbom školske himne. Sve nazočne pozdravili su i prigodnim govorima se obratili ravnateljica škole gospođa Sanja Šakoronja,  gradonačelnik grada Oroslavja gospodin Viktor Šimunić,  oroslavski župnik gospodin Drago Bosnar i naša učiteljica Sabina Frgec kao posebna izaslanica Župana naše županije. Gradonačelnik se tom prigodom zahvalio ravnateljici prigodom skorog odlaska u mirovinu te joj uručio srebrnjak Grada Oroslavja i prekrasan buket cvijeća. Nakon govora slijedili su veseli, atraktivni i živahni nastupi učenika: recitacije, plesovi, pjesme, jedan monolog. S velikim zadovoljstvom pogledali smo kroniku ovogodišnjeg školskog života vezanu uz sve ono najbolje što su iznjedrili trud i stvaralaštvo naših učenika, uz usmjerenje i vodstvo učitelja, a uz to smo se zabavili uz neke izdvojene nadahnute trenutke za pamćenje. Kroniku pogledajte ovdje. Posebno svečani dio proslave bila je dodjela nagradnih knjiga učenicima i mentorima koji su postigli najuspješnije rezultate na natjecanjima znanja, provjera vještina te na smotrama dječjeg stvaralaštva pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Nagradne knjige uručili su ravnateljica i gradonačelnik, a nagradne knjige osigurao je Grad Oroslavje. Čestitamo još jednom učenicima i mentorima na izvrsnim rezultatima, a nagrađeni učenici su: Elizabeta Đunđek, Paola Španec, Blanka Calexica Račić, Rebeka Grđan, Lota Belošević, Juraj Hren, Matej Krsnik, Borna Žlabur te mentori: Andrijana Tomić, Krešimir Hamer, Nada Falatec i Ana Golec.

I tako… riječ po riječ…stih po stih…skladba po skladba… i zajedničkim plesom svih izvođača, učenika, učitelja, gostiju i ravnateljice  stigli smo do kraja svečanosti. Stiješnjeni vremenom pokazali smo samo dijelom ono što znamo i umijemo u našoj školi. Oživjeli smo prezentno samo mali dio našeg stvaranja koje ćemo ponijeti sa sobom kao dragocjeno iskustvo u život. Mislim da je našoj školi zaista bio sretan njezin dan, kao i svima nama koji smo njezini!

Fotografije sa proslave pogledajte ovdje.

Sanja Jelačić & Valentina Mokrovčak

 Objavljeno, 28. svibnja 2024.

Skip to content