Osnovna škola Oroslavje

Knjige u krošnjama

U sklopu Međunarodnog projekta „Naša mala knjižnica“ posjetile smo Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade pod nazivom Knjige u krošnjama. Festival, bogat književno-zabavnim programom i sajmom knjiga,  se održao u parku Ribnjak u Zagrebu.

Na Festivalu smo upoznale Barta Moeyaerta, belgijskog pisca koji je osvojio neke od najvažnijih svjetskih nagrada, među kojima se ističe Memorijalna nagrada Astrid Lindgren iz 2019. godine, a ove godine četvrti put je nominiran za prestižnu nagradu Hans Christian Andersen. Njegova djela prevedena su na dvadeset svjetskih jezika, a nama je predstavio svoju najnoviju knjigu na hrvatskom jeziku Gusak i njegov brat i knjigu Braća prepunu autobiografskih elemenata iz svog djetinjstva. Slijedilo je upoznavanje  jednog od najljepših parkova smještenog podno katedrale u kojem su nekada bili močvare  i povrtnjaci biskupa, a danas je biser parkovne arhitekture, slušanje priča putem audio instalacija u krošnjama, kupovina knjiga, odmor na ležaljkama, šetnja gradom i zasluženi gablec u McDonald΄u.

Bio je ovo jako lijep i ispunjen dan. Hvala Ibis Grafici na pozivnici za Festival, organizaciji susreta i prijevozu, a Bartove poruke dugo ćemo se sjećati:

“ Svi u sebi nosite inspiraciju za nešto, probudite ju i vjerujte u sebe!“

 „Velike knjižničarke“ & školska knjižničarka

Objavljeno 23. svibnja 2024.

Skip to content